Archives
You are currently viewing archive for January 2010
Posted By Postkvantnost i društvo

Pogledajmo najprije neke definicije pojma “Novog svjetkog poretka”:


Novi svjetski poredak – http://www.allwords.com/word-New+World+Order.html

1. vizija svijeta u kom se postiže veći mir i stabilnost pomoću novog političkog uređenja, koje je uslijedilo nakon hladnog rata.
2. globalna vražja konspiracija orkestrirana takozvanim Iluminatima, da bi se priskrbila dominacija nad svijetom.

Definicija dr. John Colemanna
(poznat kod nas kao autor knjige: “Hijerarhija zavjerenika – Komitet 300”, Detecta, Zagreb, 2004.)

    "Jedna svjetska vlada i jedno-monetarni sustav, pod trajno ne-izabranim nasljednim oligarhistima, koji su se sami izabrali između svojih članova kao u feudalnom sustavu iz srednjeg vijeka. U tom entitetu  Jednog svijeta, stanovništvo će biti ograničeno, limitiranjem broja djece po obitelji, bolestima, ratovima, glađu, sve dok ne ostane 1 milijarda ljudi korisnih vladajućoj klasi, u područjima koja će biti točno i jasno definirana, kao ukupno preostalo svjetsko stanovništvo.

Neće biti nikakve srednje klase, samo vladari i sluge. Svi će zakoni biti uniformirani u okviru legalnog sustava sudova svijeta, koji će tako prakticirati unificirani kod zakona, podržan policijskim silama i unificiranim vojskama Jedne vlade svijeta za nametanje vlasti u svim ranijim državama, među kojima neće postojati granice. Sustav će biti na bazi države blagostanja; oni pokorni i podložni Jednoj svjetskoj vladi će biti nagrađivani sa sredstvima za život; oni koji će se buniti će se jednostavno izgladnjeti na smrt ili će biti deklarirano izopćeni, te time meta za svakoga, koji ih želi ubiti. Bit će zabranjeno privatno držanje oružja bilo koje vrste.”


ili iz ruskog izvora (Pravda):

“Novi svjetski poredak” je pojam korišten za opsivanje ujedinjenja svjetskih supersila kako bi se osigurao “globalni mir”. Svjetski su lideri uzbuđeni zbog očekivanog mira, pa se stoga mnogo govori o ulasku u “novu eru”, te o utemeljivanju “Novog svjetskog poretka”.
Mihael Gorbačov je prvi svjetski lider, koji je javno govorio o “novom svjetskom poretku” i to tijekom skoro dvije godine prije nego je George Bush prihvatio viziju.
U svom povijesnom obraćanju Ujedinjenim narodima u prosincu 1988, sovjetski je premijer izrekao slijedeću dogmatsku i čak proročansku izjavu: “Daljnji globalni napredak je moguć samo pomoću traženja univerzalnog konsenzusa u kretanju prema novom svjetskom poretku”.

George Bush se dokazao dobrim i vjernim slugom “bratstva” i kao nitko prije njega, postavio je agendu “Jedan svijet” u svoj (glavni) fokus.
Prije napuštanja Helsinkija, početkom rujna 1990. kako bi duskutirao krizu u Perzijskom zaljevu na svom sastanku na vrhu sa Sovjetskim predsjednikom Gorbačovim, Predsjednik Goerge Bush je izrazio nadu, da će se “u Helsinkiju postaviti temelji novom svjetskom poretku” i da bi trebao biti utemeljen pod Ujedinjenim narodima.
Onda je 1993., socijal demokrat, Bill Clinton, utemeljio Novi svjetski poredak kao legitimni nacionalni program rada. . . . .

 

New World Order Definition, Posted 09-08-2008 at 12:26 AM by Newb,

NASTAVAK

 
Posted By Postkvantnost i društvo

     Evolucija koristi svaku šansu, kako bi probala nešto novo –

               “Evolution uses every chance it gets to try something new” - 

 

Stvara li ova civilizacija, ovaj svijet, nešto novo? Pokušava li barem snažno promišljati “izvan kutije – izvan postojeće materijalističke paradigme”? Hoće li se usvajanjem i primjenom novih tehnologija, automatski stvoriti uvjeti za bolje ili lošije društvo?

“Znanstveni socijalizam, demokratsko planiranje temeljem postojećih tehnologija i znanstvenih mogućnosti, piše Dath, imaju budućnost ili budućnosti uopće neće biti. A u Wired Magazine piše: Podcjenjujemo snagu svojih kibernetičkih alata, koji su u stanju pregraditi naše glave. Zar smo stvarno nekada vjerovali, da ćemo dnevno u zajednici konstruirati virtualne svjetova, koje bi mogli nastanjivati, a da time nećemo promijeniti svoj svjetonazor? Snaga online-socijalizma raste. Ta dinamika napušta svijet elektrona – možda u smjeru izbora”
Izvor: Reinhard Jellen 29.12.2009. “Gespräch mit dem Soziologen Hans Jürgen Krysmanski über globale und nationale Macht- und Funktionseliten” – O globalnim i nacionalnim elitama moći i funkcija”. Prvi dio:

 

 

 


 

 

 
Google

User Profile
Postkvantnost i društvo

 
Archives
 
Visitors

You have 92554 hits.