Archives
You are currently viewing archive for September 2010
Posted By Postkvantnost i društvo
To nikada nismo doživjeli, vidjeli, čuli,……., pa se nismo …….


To je već postala prilično stara ‘pjesma’ reduciranih humanoida, koji misle da izreka o povijesti kao učiteljici života, vrijedi samo za vrijeme vlastitog života i možda naše civilizacije. Niti žele, niti mogu, a i ne dozvoljava im se, pogledati u civilizacijske i svemirske cikluse, jer bi vidjeli da su to mogli saznati i usvojiti znanje temeljem stvarne  povijesti od samih početaka života na Zemlji, odnosno Svemira. No i kod uragana Katrina, čule su se iste izjave, pa se možemo tješiti da je iditizacija najvažniji globalizacijski fenomen.


NASTAVAK

 
Posted By Postkvantnost i društvo
Vjerojatno se mnogi stariji sjećaju ove velike parole, koja je vodila mase u revoluciju proletarijata i završila diktaturom ‘proletarijata’. Vođe Ljenjin i Staljin imaju iza sebe osobnu krivicu za desetke milijuna pogubljenja u ime naroda. Pokušaj globalizacije te proleterske revolucije s gornjom parolom nije uspio. Nije se uspjela održati ni u zemljama u kojima je provedena. Na kraju su proleteri ispali idioti, jer su vjerovali da će oni vladati i da će se dijeliti svakom prema potrebama, a davati prema svojim mogućnostima. Vrhuška je imala velike potrebe, pa je i uveliko uzimala (prigrabljivala), a dijelila je stvarno prema svojim ‘mogućnostima’. Svjedočili smo brzopoteznoj edukaciji za dobivanje diploma onih na vlasti (takozvana “kumrovečka škola” repetitorijskog tipa) i teškoj i skupoj edukaciji siromašnih masa.

Što danas zamijenjuje tu poznatu globaliziranu parolu.? Pa "idioti svih zemalja ujedinite se" – u pokornu masu bijede duha, da bi opet manjina, takozvana elita uzimala prema svojim potrebama, a davala tek toliko da se većina održava na životu, da bi mogla trošiti na kredit u uvjetima newtonijanske paradigme i njene krilatice ‘jači i sposobniji preživljavaju i evoluiraju’. Te su mase uvučene u bespoštedno uništavanje i iskorištavanje prirodnog okoliša (i resursa). Stupanj se idiotizacije posebno kod nas ogleda u varijatni referenduma po starom ili novom zakonu, kako vladajućima odgovara, da bi sačuvali svoje pozicije, a tko pita što misle potpisnici zahtjeva za referendumom i svi građani. No nismo mi ništa specijalni. Masa ne shvaća, da se isto događa širom kapitalističkog svijeta – grabež, nasilje i prevare. U SAD-u, na primjer, se pojavila dugovna rupa od preko 2 miljarde US$ u mirovinskom fondu, zbog navodno krivih ulaganja u vrijednosne papire. Kolika li je naša rupa, to se javno ne govori. U toj istoj Americij nestaje srednja klasa, što i kod nas slučaj. Itd. itd.

NASTAVAK
 
Posted By Postkvantnost i društvo
Ovo je ljeto bilo izuzetno interesantno. Naime, neke se stvari jednostavno ne mogu zaustaviti, ma koliko se god to veliki kapital trudio. Radi se o nizu posljedice naftnog ludovanja: zatrovano more ali i slatkovodne vode zbog isparavanja otrova i vraćanja s kišom, bolesti dišnih putova zbog udisanja isparenih otrova kojima se razgrađivala nafta., itd Neke su posljedice još neprovjerene, kao što je na pr. tvrdnja da se izmjenio tok Golfske struje, što bi moglo imati velike klimatske posljedice, posebno za Europu.

NASTAVAK
 

 

 
Google

User Profile
Postkvantnost i društvo

 
Archives
 
Visitors

You have 92549 hits.