Archives
You are currently viewing archive for November 2009
Posted By Postkvantnost i društvo
"Jednog dana, nakon ovladavanja vjetrovima, valovima, plimama i gravitacijom, ovladat ćemo energijama ljubavi i onda će po drugi put u povijesti, čovjek otkriti vatru"

"Someday after mastering winds, waves, tides and gravity, we shall harness the energies of love, and then, for the second time in the history of the world, man will discover fire".

Teilhard de Chardin

Zlatno doba u smislu postkvantne paradigme, tj. oživotvorenja jednosti među inteligentnim bićima ne samo na Zemlji već i u svemiru ili u smislu novog svjetskog poretka s jednom (jedinom) valutom, temeljenom na zlatu? Klasični ograničeni umovi,
("S jednog ograničenog stajališta može se sada izvući jedan od sporednih oblika [sodnošenja) i promatarti kao baza svih revolucija, što je utoliko lakše, kada se individue, od kojih su proizašle te revolucije, stvarale različite iluzije o svojoj djelatnosti, prema svom stupnju obrazovanja i stupnju historijskog razvitka" Marx: Rani radovi, str. 425 - Naprijed, Zagreb, 1973.) najčešće jednodimenzionalni, teško će, ukoliko neće biti višedimenzionalnih katastrofa širih razmjera, u tom Zlatno dobu vidjeti išta drugo do nove preraspodjele bogatstva u svoju korist. No je li mogući dogovor na globalnoj razini o novoj valuti/valutama sa zlatnom podlogom. Uz to idu dvije primjedbe, prva: Kina sve manje zlata prodaje (iz svoje porizvodnje) i ostavlja za povećanje udjela u svojim rezervama čime će samo učvrstiti ako ne i ojačati svoj Yuan (vjerojatno ste vidjeli izgubljeni izraz redsjednika Obame nakon razgovora s kineskim predsjednikom Hu Jintaom, kada je shvatio da Kina neće popustiti molbama SAD-a) a tu tvrdnju pokazuje i slijedeći tekst vrhunskog stručnjaka za rezerve:

Nastavak
 
Posted By Postkvantnost i društvo

"Glupo vjerovanje u autoritet je najgori neprijatelj istine”
“Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um je vjerni sluga” ~ Albert Einstein

“A trebali bi znati da je sloboda ono što ste. ’Sloboda’ je samo druga riječ za ‘Boga’. Bilo je teško pronaći riječi u ljudskom jeziku za opisivanje onog što Bog je, a ‘sloboda’ je jedna od njih. Druga riječ kojom se opisuje Bog. . . ste VI. Vi i Bog ste jedno. Stoga ste i Vi slobodni. Slobodni birati, slobodni odabrati svoje reakcije i odzive na život, slobodni da budete svoje autentično Sebstvo”. ~ Neale Donald Walsch (pošta od 17.11.2009.)

No kako čovjek postaje svijesniji svojih božjih moći, tako si ‘civilizacijski’ kontrolori slobode također prisvajaju beskrajnu slobodu izbora. Lukavo zar ne. Pitanje je samo kako prestrašeno, “poniženo i uniženo” (prof. S.Kulić “Strategija nasilja kao strategija razvoja”)  mnoštvo uvjeriti da je svaki čovjek Bog, slobodnog izbora tj. na potrebu aktivnog odbijanja djelovanja poludjele manjine ljudi. Počnimo redom, s najvećom do sada meni poznatom ‘civilizacijskom’ ludošću.

Ideja o depopulaciji, tj. eliminiranju većeg dijela stanovništva:


“Miljarder poduzetnik Kevin Trudeau, koga konstantno uznemirava i tuži FTC (Fedral Trade Commission) zbog promoviranja tretmana alternativne medicine, rekao je jučer na Jones Showu da je osobno razgovarao s nekim elitistima i članovima Bilderberga o njihovoj želji brisanja “2/3 glupih ljudi” s ovog planeta. Trudeau priznaje da je nedavno bio u Grčkoj, implicirajući svoje prisustvo na sastanku Bilderberg grupe, tvrdeći kako osobno zna mnoge članove Bildberga, s kojima “redovito komunicira”. Prenapućenost je primarna briga elite i bila je tema nedavnog tajnog sastanka milijardera “filantropa” u New Yorku. Elitisti prikrivaju svoj program humanitarnom retorikom potrebnog reduciranja populacije kontracepcijskim sredstvima i edukacijom, iako u stvarnosti kako smo iscrpno dokumentirali, njihov program potječe iz nehumane pseudo-znanosti – eugenike, koja je najprije procvala u Britaniji, kao ideologija rasne i genetičke superiornosti, koju su kasnije prilagodili nacisti uz Rockefellerovo financiranje. “Na nekim od razgovora koje sam imao na jahti dužine 200 stopa, udaljenoj od obale Monaca – ne bi mogli vjerovati što se stvarno događa iza zatvorenih vrata”, rekao je Trudeau, aludirajući na raskrinkavanje takvih tema u dokumentarnom filmu Alex Jones-a, pod nazivom Endgame (završna igra).

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_depopu54.htm

Za nastavak teksta: http://www.postkvantnost.com/do_ludila.html


 
Posted By Postkvantnost i društvo
Film se svakako mora pogledati kao jedna parcijalna opcija usmjerena na kataklizmička zbivanja 2012. Priznajem očekivao sam znatno više, no ipak, kako se taj film snimao dugo, možda i nije mogao ili smio zahvatiti i niz činjenica, koji je postao dostupan upravo tijekom tog vremena. Isto tako je niz činjenica još uvijek pod zabranom odnosno klasificiran najvišom tajnom, iako te tajne cure na mnogo mjesta. A kao i svi filmovi, ni ovom nije primarni cilj istina, već zarada. Vizualni je dojam dobar, no zvučni je slab – očito maštamo i sanjamo u slikama, gdje je također zvuk sporedan, pa se to i ovdje dogodilo!

Prezentirana je kataklizma uglavnom kroz potrese, erupcije vulkana, pomicanje tektonskih ploča, plime i plimnih valova, zbog čega su vlade unaprijed dogovorile izgradnju velikih pomorskih brodova (Arke), koji su građeni u Kini. S time se brodovima trebao spasiti odabrani dio stanovništva i onaj koji si je mogao kupiti mjesto na brodu. Kataklizmu pokreće kao glavni uzrok zagrijavanje unutrašnjosti Zemlje zbog pojačane sunčeve emisije neutrina, koji svojom, znanstvenicima nepoznatom, transformacijom neplanirano ubrzavaju zagrijavanje i početak kataklizme, što filmu omogućava dodatni izvor dramatičnosti. Preokretanje i pomicanje polova se spominje samo jednom na komandnom mostu i nem utjecaja na odvijanje događaja. Galaktičko poravnanje se vidi samo u kratkom crtiću, voditelja i vlasnika male radio postaje, koja zna da je radio ‘vrući’ medij i izravno prenosi događaje.

Prikazani elementi su očekivani, osim namjene brodova, koji što se na kraju vidi, trebaju ploviti zemaljskim morima, iako se u stvarnosti već duže vrijeme grade svemirski brodovi (vjerojatno tako veliki, jer su neke slike podzemnih tunela poznate od ranije sa site-ova koji govore o 2012.). Čini mi se da se govori o klasičnom pogonu.

Plimni val od preko 8.000 metara je po meni pretjerano visok (najveću visinu koju sam do sada našao u literaturi je oko 2.000 metara), no možda je trebao da se mogu ubaciti sekvencije s Lamom i mlađim svećnikom.

Po meni nedostaje dio problematike galaktičke interakcije (poravnanje planeta, kozmički “bliski” prolaz planeta Eris, prolaz Zemlje kroz ekliptiku i time kroz veću ‘energetsku’ gustoću ali i veću gustoću “smeća” – manjih objekata, koji se mogu sudariti sa Zemljom, te preostali dio zračenja), nedostaju i zračenja prouzročena zemaljskim izvorima – oštećene a neugašene atomske centrale i drugi izvori (podzemna skladišta plina i ostalih energenata).

Uopće nije spomenuta izgradnja podzemnih skloništa – bunkera, za pojedina područja i njihove stanovnike, koja su se počela graditi, vjerujem, i prije pisanja scenarija filma. Isto tako nigdje nije spomenuta mogućnost postojanja pomaka svijesti i potpuno izbjegavanje - katastrofe u ovom 3D prostoru i 1D vremenu, uzdizanjem – pomakom - prijelazom svijesti u 1D prostor i 3D vrijeme.

Prikazani relativno jednostavni odnosi i sudbine ljudi na više razina materijalne egzistencije i političke moći, čiji se životi prate tijekom filma, dopunjuju bloskbusterski image. Opći bi se dojam mogao ocijeniti kao dobar, jer film svakako treba vidjeti kako bi se lakše moglo vizualizirati dio događanja o kojima se govori vezano za “2012”.

U kontekstu svjetske premijere filma, NASA je očito dobila zadatak da trenutno reagira kako se ne bi izazvala panika, pa je objavila za smirivanje pučanstva odmah nakon početka prikazivanja filma “2012” jednu, po meni, smiješnu kolekciju pitanja građana i odgovora dežurnog astrobiologa u vezi s “2012.” Možete pogledata taj odgovor na adresi: http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html Ako ste protrčali kroz slide-ove na ovom site-u vezane za 2012. znat ćete vjerodostojnost takvih odgovora.
 
Posted By Postkvantnost i društvo

Danas je po meni poseban dan. Završava “Tjedan proučavanja astrobiologije” (6-10 studeni 2009. Casina Pio IV) Papinske akademije znanosti, dvadeseta je godišnjica prvog dana nove vrste ropstva stanovnika iza nekadašnje željezna zavjese i dan rođenja Martina Luthera, a za malo smo promašili 150 godišnjicu prvog izdanja Darwinove knjige “O podrijetlu vrsta” – 1.10.1859.). Na oko ništa zajedničko, a ipak, sve su to događaji vezani za evoluciju ove civilizacije. http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_academies/acdscien/2009/

booklet_astrobiology_17.pdf


Nakon milenija tvrdnji da smo jedini inteligentni stvorovi u svemiru i crkva na svom ovotjednom skupu razmatra i prihvaća postojanje vanzemaljaca, jer njihovo bi neprihvaćanje značilo ograničavanje kreacije svemoćnog i sve prisutnog Boga.
“Petodnevnom konferencijom,  predsjedava religiozni lider visoko cijenjene Akademije, biskup Marcelo Sanchez Sorondo. Znanstvenici, uključujući i ateiste prezentiraju različite teme kao ona o mogućnosti početka života na Zemlji; što bi novo pronađeni “extremophile” mikrobi u najizazovnijim staništima našeg planeta mogli reči o mogućim životima na drugim planetima; te kako bi se mogle otkriti  forme života u našem sunčevom sustavu odnosno kako bi se njihovi biopotpisi mogli naći na ili oko mnogih udaljenih egzoplaneta…. Vatikansku novu inicijativu je najavio ovog ljeta njihov glavni astronom, koji govori kako nema sukoba između vjerovanja u Boga i u mogućnost vanzemaljskih civilizacija, možda čak i evoluiranijih od ljudi.

“Po mom mišljenju ova mogućnost postoji”, kaže velečani José Gabriel Funes, direktor Vatinkanske zvjezdarnice i znanstveni savjetnik Pape Benedicka XVI, referencirajući na život na drugim planetima… Katolička crkva nije jedina institucija koja se priprema na ono što bi mogao biti događaj promjene svijeta. Na primjer, NASA Astrobiološki institut utemeljen 1998., sponzorirao je sastanak znanstvenika, etičara, religioznih vođa i filozofa u veljači, kako bi iskreirali što više ideja vezanih za društvene implikacije atrobiologije i priredili poluslužbeni “plan” za rješavanje osjetljivih tema, koje bi morali razmatrati u uvrđenom prisustvu života bilo gdje". http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/11/06/AR2009110601899.html

?hpid=opinionsbox1

 

Dakle nalazimo se pred novim “padom berlinskog zida” i/ili “reformacijom crkve”, pred novom slikom evolucije, kao kozmičke ekstenzije tek stasale epigenetike: “Nasljednost nije u genima, ona je distribuirana diljem cijele mreže ugnjezđenih  međuodnošenja organizama-okolina, koje se protežu od društvenih i ekoloških do genetičkih i epigenetičkih. Posljedično, nema razdvajanja razvoja i evolucije, a organizmi aktivno participiraju u oblikovanju vlastitog razvoja kao i evolucijske budućnosti cijele ekološke zajednice, čiji je dio.” Dr. Mae-Wan Ho http://www.i-sis.org.uk/howDevelopmentDirectsEvolution.php

Dobili smo “kozmičku braću” kako kaže velečasni Funes, a to bitno mijenja našu okolinu!

 

Pokušajte promišljati, što će se u inteligentnim glavama događati ako uskoro predsjednik Obame objavi postojanje vanzemaljaca i njihovu suradnju sa zemljanima, koja traje već desetljećima. Neće li to biti novi kopernikanski preokret, reformacija svekolike kulture čovječanstva. Što će na to reči “iluminati” i “elita” koja u njihovo ime “vodi” Zemlju? Nije li prije spomenuti tjedan astrobiologije Papinske akademije znanosti isto takva priprema? Ne tvrdi li se da su Amerikanci i Vatikan prvi potpisnici sporazuma s vanzemaljcima? Ima li sve to kakve veze s 2012. kada nam prilazi Nibiru, “svemirski transportni brod” za nove vanzemaljce? A što je sa siromašnima duhom, glupima i idiotiziranima? Itd.

O tomu drugi put.

 

PS. Tekst je ograničen na 4000 znakova, pa otpadaju dugački linkovi! Stoga isprika za stvorenu neugodu!


 
Posted By Postkvantnost i društvo

Kuda plovi ovaj brod? Znamo li i jesmo li ovako idiotizirani uopće sposobni znati. Sigurno ne jer smo se educirali od elemenata prema cjelini, koju onda nažalost čovjek mora sam složiti, umjesto da se slobodnoj volji izbora daju varijante cjelina. Slijede dva primjera naše nesposobnosti sagledavanja cjeline:


FED ne zaustavlja poplavu novca, a i ECB ostavlja nepromijenjene kamate, “Mr. Doom” upozorava na “najveći koordinirani kolaps imovine u povijesti”. Kao i svi baloni mora i ovaj jednom puknuti... Što se duže održava trenutna politika kamata, to će veći biti posljedični slom. FED i drugi poličari koji odlučuju, izgleda nisu svjesni, kakav monstruozni balon stvaraju”. Ralf Streck, 05.11.2009. http://www.heise.de/tp/blogs/8/146493

A po meni je najveći paradoks neobjašnjiva težnja za “ulazak u EU”. Slučajno sam naišao na tekst freeurope.org u kom se uz prezentaciju “nespretne izjave” irskog EU povjerenika (što je i naslov teksta), prenosi i jedna analiza njemačkog advokata, Klaus Heeger-a, istraživača i pravnog savjetnika nezavisne Demokratske grupe EU parlamenta iz koje sam izvadio dijelove koji odgovaraju naslovu bloga:

“Naši nacionalni parlamenti će postati suvišnim, jer će se preostala moć prenijeti u Brisl. To će značiti i formalni kraj onih povijesnih nacija Europe, koje su EU članice. Nacionalne ambasade širom svijeta će doći pod okrilje EU birokrata. Pradavne zemlje i provincije će se spojiti i ukomponirati u ‘EU administativne regije’....
Oko 107.000 EU zakona će kriminalizirati mnoge, jer je egzaktno pridržavanje legislative nemoguće. Često ćemo biti podvrgnuti kaznama pa čak i zatvoru, kao posljedica svog neizbježnog neznanja. Uzmite slijedeće kao primjer: od siječna 2006. je ilegalno popravljati vlastitu kućnu limariju i vodovogne cijevi, električne instalacije ili svoj auto. Ako pak kupite čamac duži od 6 stopa, izgrađen nakon 1999., morat ćete platiti euro ekvivalent od 4.000 £ ili ćete iči 6 mjeseci u zatvor. Kako EU ‘policijska država’ sve više jača svoje mišiće, svaki će pojedinac živjeti u strahu i pod prijetnjom uhićivanja i sudskog progona za bilo koji od mnoštva prijestupa, pa čak i onih malih.. . . .
EU će preuzeti kontrolu nad policijom, vojskom, nuklearnim naoružanjem, deviznim rezervama i naftom Sjevernog mora, kako je u grubo izloženo u nacrtu (dokumenta) Ustava (treaty constitution – prema Oxford rječniku). Djelatnici naše policije i oružanih snaga će morati položiti zakletvu EU lojalnosti. Odbijanje znači otpust. EU će imati potpunu kontrolu svih vojnih predmeta, uređaja i objekata....
Političke stranke će biti ukinute, fazno eliminirane ili preustrojene. Bit će dozvoljene samo pan-europske stranke. Nezavisne stranke će biti stavljene izvan zakona, prema presudi iz 1999. Europskog suda pravde (slučaj 274/99), jer je ilegalno kritizirati EU. (čak i prije irskih izbora, Novosti iz Brisla već indiciraju postojanje planova za eliminiranje bilo koje grupe euroskeptika iz EU parlamenta”.
http://www.free-europe.org/english/2009/07/irish-commissioner-in-lisbon-treaty-slip-up/

Znači li to globalni uspjeh ‘elite’, jer glupi jednostavno nemaju sposobnost shvaćanja cjeline iako su sve informacije dostupne i semantički transparentne ili jednostavno ne mogu podnjeti življenje s paradoksom internog sukoba interesa, nadajući se kako će do kraja života za nagradu biti u EU birokraciji (kao Blair). Znači li to da po pristupu u EU nestaju sve stranke koje u nazivu imaju pridjev hrvatski (HDZ, HSP, HSS, itd.) ili u svom programu imaju suverenitet Hrvatske? Komunisti će razumjeti što to znači odumiranje država i nacija, jer su to i provodili u Jugoslaviji. Samo ovaj put će to provoditi nad njima i nama netko drugi u svoje ime i za sebe, jer su oni izdali zadnju humanu utopiju – pravi Marxov komunizam. Je li '2012' možda ipak spas?


 


 
Google

User Profile
Postkvantnost i društvo

 
Archives
 
Visitors

You have 92544 hits.